17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü Mesajımız

Tarih boyunca medeniyetlerin yanı başında kurulduğu su kaynaklarına olan bağlılığımız çağlar boyunca değişmemiş ve artmıştır. Sağlıklı bireylerin, sağlıklı bir doğa içinde yaşayabileceği gerçeği de göz önüne alındığında taban ve kaynak sularının, akarsuların, göllerin, sulak alanların ve denizler ile okyanusların doğal ortamlarının korunması oldukça önemlidir. Temiz hava, su ve toprak olmadan varlığını sürdüremeyecek olan insanoğlunun bu kıymetleri taviz vermeksizin koruması gelecek nesillerin yaşamını huzurla sürdürmesinin güvencesidir.

17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kapsamında değerlendirilmektedir. Bu vesile ile her yaştan insanın bilgi dağarcığına katkıda bulunmak, yetişmekte olan yeni nesli, çevrenin her unsuru hakkında bilgilendirmek tüm insanlığın bir görevi olarak algılanmalıdır. Bu Toplumsal ve Ekolojik sorumluluğumuzun bir göstergesi olarak üniversitemiz tarafından 'Kuraklık' temalı Ulusal Tarım ve Gıda Çalıştayı toplumsal bilinç düzeyini arttırmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Tabiki bunlar küçük ama önemli adımlar olmakla birlikte, kuraklık konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasında süreklilik önemlidir. 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü'nde tüm vatandaşlarımızın çölleşme ve kuraklığa ilişkin farkındalığının artmasını ve doğal varlıklarımızın korunmasında hassasiyet göstermelerini temenni ediyorum.

Doç. Dr. Güngör KARAKAŞ

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü