Sektör Temsilcileri Buluşmaları

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı etkinlikleri kapsamında Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programında “Sektör Temsilcileri Buluşmaları” konferans etkinliği gerçekleştirildi.

İtfaiyecilik Mesleği ve Acil Durum Birimi konulu video konferans yöntemiyle yapılan etkinlikte Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Sayın Mehmet Ali BALLAK, öğrenciler ve akademik personel bir araya geldi. Yüksek oranda katılımın gerçekleştiği video konferans  Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Ömer YILDIZ moderatörlüğünde gerçekleştirildi. BALLAK İtfaiyecilik Mesleği ve Burdur ilinin konumu nedeniyle yangın güvenliğindeki önemi ve orman bölgeleri hakkında bilgiler verirken öğrencilerin sorularını da içtenlikle cevapladı. İtfaiye teşkilatlarının temel unsurları olan itfaiye erlerinin hayat tarzının fedakârlık olduğunu bir kez daha hatırlatmış olan BALLAK. Türkiye’de yetişmiş eleman eksikliği ve göreve atanan yeni personelin yanı sıra itfaiye teşkilatlarının personelden beklentilerini değerlendirdi, teşkilatta güncel ekipmanların gerekliliğini vurgulandı. Personel alımlarında Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı mezunlarına öncelik verdiklerini belirten BALLAK gelecekte de gerçekleştirecekleri personel alımlarında yine okul mezunlarını tercih edeceklerini belirtti.

Bölüm akademisyenlerimize ve Sayın Mehmet Ali BALLAK’a katılımlarından dolayı öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Instagram Twitter Facebook Youtube