Bölümümüzün Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, 2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminde ilk öğrencilerini kabul etmiştir. Programımız tecrübeli ve dinamik kadrosuyla ve sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarla ilişkili uygulamalı dersler ile öğrencilerini sahaya hazırlamaktadır.

Temel amacımız,  özgüveni yüksek, bilgi ve beceri ile donatılmış  kalifiye tıbbi laboratuvar  teknikerleri yetiştirmektir.

Programımızdan mezun olan öğrenciler Sağlık Bakanlığı'na bağlı kamu ve özel kurumların biyokimya, mikrobiyoloji, histoloji, patoloji, hematoloji, seroloji, parazitoloji, nörofizyoloji laboratuvarlarında; Toplum Sağlığı Merkezlerinde; Halk Sağlığı Enstitülerinde; kan merkezlerinde; tüp bebek merkezlerinde, ilaç firmalarının mikrobiyoloji araştırma laboratuvarlarında, tıbbi laboratuvar malzemesi geliştiren, üreten ya da pazarlayan şirketlerde çalışma imkanı bulabilirler.

Sağlık neferleri arasına katılmak isteyen tüm gençlerimizi bölümümüze bekleriz.